Articles

Articles anteriors:

  • Medicina Integrativa: Acupuntura, Homeopatia, Naturopatia. Lucía Vera Bernal (Llicenciada en Medicina General, Màster en Naturopatia, Acupuntura i Homeopatia Clàssica). [Català] [Castellà]

 MÈTODE FELDENKRAIS ®

Moure’ns eficaçment per reduir dolors i cansament

– Ver artítculo en castellano –

Metode_Feldenkrais_petitaQUÈ ÉS EL MÈTODE FELDENKRAIS?

El Mètode Feldenkrais® és un sistema d’educació corporal, basat en un conjunt de seqüències de moviments, que permet que ens movem d’una manera més eficient, i per tant, cansant-nos menys i sense risc de lesionar-nos.

Freqüentment ens relacionem amb l’entorn reproduint certs patrons de moviment habituals i inconscients, moviments que no sempre són eficaços des del punt de vista anatòmic o biomecànic. Moshé Feldenkrais, Doctor en Física i Expert en Eficàcia del Moviment, va profunditzar els seus coneixements d’anatomia, aprenentatge i procés evolutiu, i va desenvolupar aquest mètode que consisteix en utilitzar el moviment i l’atenció dirigida per crear nous patrons motrius més eficients i sans.

Degut a la gran plasticitat del nostre cervell, sempre estem oberts a nous aprenentatges, i en el moment en què el cervell aprèn un nou moviment per a un mateix fi, sempre li quedarà la possibilitat d’elegir entre el nou i més eficient moviment o el que s’ha vingut realitzant inconscientment durant tant temps i que ens causa un cansament muscular innecessari o fins i tot dolors articulars i musculars.

Com a conseqüència, augmenta la llibertat de l’Esser Humà al poder elegir entre diferents maneres de realitzar un moviment. Aquesta llibertat s’expandeix a tots els àmbits de la Vida.

 

BENEFICIS DEL MÈTODE

  • Contribueix a millorar la qualitat del moviment, la postura, la flexibilitat, la coordinació i la relació espaial.
  • Ajuda a resoldre problemes d’esquena, d’articulacions, músculs, tendons…
  • Millora considerablement patologies com l’artrosi, osteoporosi, lumbàlgies, cervicàlgies, contractures cròniques…
  • Augmenta la consciència de tu mateix i la relació amb l’entorn i amb els demés.
  • Et permet millorar qualsevol habilitat que desitgis.

 

MODALITATS DEL MÈTODE

  • AUTOCONCIÈNCIA A TRAVÉS DEL MOVIMIENT ( ATM )

Són classes en grup en què el professor/a guia als alumnes a través de seqüències de moviments que segueixen una lògica interna i funcional.

Els moviments són fàcils, segurs i eficaços, i tenen com a punt de partida la comoditat i la reeducació de l’esforç.

  • INTEGRACIÓ FUNCIONAL (IF)

Són classes individuals les que el professor/a, a través d’un contacte manual suau i precís, guia a l’alumne per sentir noves formes de moure’s i així millorar la coordinació i organització del moviment.

És un entorn adequat per atendre un desig o petició específica de l’alumne.

 

QUI EL POT PRACTICAR?

El pot practicar tothom independentment de l’edat, fins i tot amb mobilitat limitada o dolor crònic. És útil per atletes, músics, actors, ballarines… per millorar la seva capacitat professional.

Isabel Lamas

Professora del Mètode Feldenkrais® i Fisioterapeuta

 

ACTIVITATS RELACIONADES A NAMASTÉ: