Moviment Creatiu: la dansa dels 5 elements

Horari: Dilluns de 17.30 a 18.30 h

MOVIMENT CREATIU PER A INFANTS
“Despertant la Dansa dels 5 elements”
TERRAAIREAIGUAFUSTAFOC

Edats: de 4 a 9 anys
Places: entre 5 i 12 nens

Imparteix: Sandra Sales (Diplomada en Dansa Contemporània a l’Institut del Teatre de Barcelona. Llicenciada en Pedagogia de la Dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona. Terapeuta de Shiatsu i Moviment. Terapeuta Gestalt (psicologia humanista). Cinc anys exercint com a terapeuta d’expressió corporal i dinàmica, relaxació amb nadons, nens, adolescents, adults i senectut.)

Moviment creatiu és una proposta   per a infants que té com objectiu l’expressió del seu propi moviment natural i del seu potencial creatiu.

Aquesta activitat  neix de la necessitat de donar un espai als infants  per l’autoconeixement i de desenvolupament integral. Integral perquè tenim en compte el  món emocional i de relacions, el  món  corporal i el  món mental.

  • A nivel emocional: Els infants aprenen a reconèixer les emocions i a expressar-les saludablement.
  • A nivel  corporal: Els infants  aprenen a tenir conciencia postural,  un bon tò muscular, flexibilitat i coordinació. Aprenen a escoltar el seu propi cos per a sentir-se a  ells mateixos i expressar el que senten a través del moviment. Aprenen a escoltar la respiració per  estar quiets , tranquils ,   cultivant així  la pau i la serenor.
  • A nivel mental-anímic:  els infants aprenen  respectar els seus límits i els dels companys, a confiar amb ells mateixos, a treballar en equip, a expressar verbalment les preocupacions i les pors, a resoldre conflictes, a prendre decisions, a ser empàtics i amorosos, a tenir un comunicació respectuosa.

Els 5 elements (Terra-Aire-Aigua-Fusta-Foc) que ens ajudarà a fer el viatge  juntament amb  la dansa, els contes, la música , el dibuix i el fang.

Tot s’esdevé en un ambient lúdic , amorós i respectuós amb el moment maduratiu de cada infant i les seves peculiaritats.

El curs està estructurat a partir dels 5 elements:

TERRA  (Octubre – Mitjans de Novembre) Modelar

Confiança amb un mateix, reforçar l’ autoestima, capacitat de reconèixer les necessitats i de satisfer-les,  capacitat de parar i  sentir el cos  i les sensacions, afavorir la concentració i la ment reflexiva. Activarem els dos òrgans associats a l’element  Terra: Estómac i Melsa.

AIRE (Finals de Novembre – Desembre)  Arts plàstiques

Treballarem els límits.  Capacitat de dir si i no .La comunicació. Les relacions, La consciència de la respiració ( inspiració i exhalació) . Agafar el que necessitem i deixar anar allò que no ens fa falta tant a nivell fisiològic com psicològic. Potenciar el món de la imaginació i l’alegria. Activarem els òrgans associats a l’element  Aire : Pulmons i Intestí gruixut.

AIGUA (Gener –  Febrer) Improvitzacions amb música en directe.

Connectar amb el propi  potencial. Detectar les porsi superar-les.  Capacitat de fluir i  escoltar-se a un mateix. Connectar amb la creativitat i la intuïció. Activarem els òrgans associats: Ronyons i Bufeta

FOC (Març- Abril) .  Treball de veu i cant.

Connectar amb  la empatia, la comunicació respectuosa i la mirada amorosa. Ser curós amb un mateix i amb els demés .Activem els òrgans associats: Cor i Intestí prim.

FUSTA (Maig- Juny) Creació  dansa- teatre

Treballarem la individualitat dins de la estructura  col·lectiva. El treball en equip. La coordinació. La organització . La negociació. La flexibilitat.  Activarem Fetge i Vesícula Biliar.

Proposarem 5  sessions de Moviment Creatiu en Família. Aquest   sessions es faran en dissabte, estaran repartides al llarg del curs  i giraran entorn de l’element que els nens estan treballant o tot just han acabat de treballar. Amb l’objectiu d’apropar als pares a món dels 5 elements i del moviment creatiu dels nens. Serà un espai lúdic de compartir, explorar i dansar en família.

Farem seguiment dels infants  a través de tutories i de una comunicació continuada amb els pares.

logo-CCMC

Per al desenvolupament de l’esser humà

Confirmar assistència al telèfon 93 436 56 71 (de 10 a 13 h) o al correu info@namaste.cat, o directament a la Sandra Sales Reid al 658 511 665.