GANXET (llana-teràpia)

Imparteix: Débora Morais (Artesana i mestra de ganxet)
Horari: Dimarts, de 10.30 a 12.30 h.

www.facebook.com/deboramoraisfetama

QUÈ?
A través del ganxet aprendrem sense esforç a desconnectar del que ens envolta i connectar amb el més profund del nostre ser.

DIRIGIT A QUI?
El curs està dirigit tant a principiants que no han agafat mai una agulla com als que ja coneixen la tècnica. La classe es desenvoluparà adaptant-nos al ritme de cadascú a fi que tothom aprofiti al màxim les seves possibilitats. Podrem seguir un patró, inventar, improvisar, aportar idees, barrejar tècniques (com estampar) i donar llibertat màxima a la nostra imaginació!

PER QUÈ?
Al fer ganxet les idees es posen a lloc: i és que l’activitat cerebral d’una persona teixint és similar a la d’una persona fent ioga. Sovint quan més estressats estem, més ens costa parar, i fer ganxet pot ser el mitjà per aprendre a fer una pausa.
Realitzar qualsevol tipus d’activitat manual repercuteix positivament en el pla psicològic, ja que estimula la imaginació i la creativitat. En el cas particular de la llana-teràpia, sentir a través de les mans la suavitat i la textura de la llana es una sensació molt agradable que influeix directament en la ment. Inclús pot ajudar a superar crisis personals i a reconciliar-se amb un mateix. Aquest aspecte pot ser molt beneficiós per trobar la pau interior i harmonitzar tot el ser.

ELS BENEFICIS
Fer ganxet ens permetrà:

– pensar amb més claredat
– aturar el cicles de pensaments estressants o negatius
– ordenar les idees
– estar present en l’ara, fora de les angoixes del passat i de les pors pel futur, ara, punt a punt.

El ganxet permet re-focalitzar l’atenció, és doncs una bona eina d’autoajuda quan hi ha dolor o malalties cròniques.

Els colors i el tacte formen part d’aquesta tècnica, i són estímuls que ens connecten amb la vida i afecten al nostre estat d’ànim. Teixir ajuda a experimentar i gaudir de la sensibilitat, és una bona eina d’autoajuda en casos de depressió.

UNA BONA ADICCIÓ
Fer ganxet és addictiu. I SÍ, és BO! Ho podem utilitzar per desenganxar-nos d’altres addiccions. Canviem una addicció per una altra de constructiva. Fent ganxet tens les mans i el cap ocupats, et relaxes i dóna satisfacció.

I EN GRUP!
I perquè teixir en grup? Doncs per que l’art de teixir no és només una teràpia, és una DIVERSIÓ! És una excusa per reunir-se i compartir experiències i temps lliure, reconstruint llaços socials a través del teixit i la conversa amena. Vet a aquí el sentit de teixir en grup: que cada persona doni vida a la seva pròpia creació i en el camí estableixi llaços socials sòlids i integradors amb els seus companys.

Teixir no té edat, no té sexe, no té raça. És un idioma internacional.

I PER QUÈ GANXET I NO UNA ALTRA COSA?
1. Per la seva portabilitat. Un ganxet te’l pots endur a qualsevol lloc. Pots jugar amb la mida o material de les agulles. Jo he fet mitja al bus, al metro, a l’hospital, al llit, al sofà, al cotxe, a la platja…

2. Perquè és una eina d’autogestió, d’autonomia. No necessites ningú que t’ho recepti, pauti o administri, el control el tens tu!

3. Perquè és accessible. Bé a la merceria, als basars o per Internet, podem trobar gran varietat de qualitats i preus de materials i patrons. Eps, a més també podeu venir a classe, eh!

4. Perquè és econòmic i sostenible. Què feien les nostres àvies? Re-utilitzar la llana, desfer dos jerseis per fer-ne un tercer. I no cal bateria ni wifi!

EN RESUM, ELS BENEFICIS DE LA LLANA-TERÀPIA
– Ajuda a eliminar l’estrès i a combatre la depressió.
– Millora l’estat d’ànim.
– Desperta la nostra part més creativa.
– Aporta claredat als pensaments.
– Ajuda a la concentració.
– Ens connecta amb els nostres sentiments i pensaments més profunds.
– Ajuda a combatre addiccions nocives i n’aporta una de constructiva.
– Reforça els llaços socials.
– Afavoreix la comunicació amb els altres.
– Harmonitza tot el ser.
– Dóna satisfacció i millora l’autoestima.
– Elimina prejudicis i bloqueigs emocionals.
– Endarrereix el deteriorament cerebral
– Ajuda a superar problemes de motricitat.

 

CONTACTE:

  • Débora Morais: 687 578 532 – Instagram: @deboramoraisfetama
  • Associació Namasté: 93 436 56 71 (de 10 a 13 h) – info@namaste.cat