Constel·lacions Personals: el teu lloc al món

Terapeuta: Jan Anguita (terapeuta, divulgador i enginyer)

www.jananguita.cat

Les constel·lacions personals són una teràpia que ens permet resoldre les grans pregunten que molts ens fem: quin és el sentit de la meva vida?

Què hi faig aquí? Quin és el meu lloc al món? Quin és el meu camí?

El fet de no conèixer aquestes respostes és la causa principal dels problemes que patim. Vivim envoltats d’una densa boira que no ens deixa veure qui som en realitat, i això ens causa un profund desconcert que es manifesta en totes les àrees de la nostra vida.

Les constel·lacions personals ens permeten apartar aquesta boira i veure amb claredat quin és el nostre camí.

Són una porta que condueix a les respostes que tant hem estat esperant.

Objectius del Taller

L’objectiu principal del taller és resoldre dubtes concrets sobre el teu camí personal. Poden ser dubtes sobre el teu passat —en el sentit d’entendre per quin motiu has viscut determinades situacions—, o sobre el camí que més et convé de cara al futur. I també poden ser dubtes sobre temes pràctics de la vida quotidiana, o sobre temes més profunds i espirituals.

Per exemple:

  • Quina és la teva missió a la vida?
  • Per què ets en aquest planeta?
  • Quin camí professional és el més adequat per a tu?
  • Quina decisió és la més adequada en tal situació?
  • Per què vas viure tal circumstància de petit?
  • Per què t’has trobat amb tal circumstància ara?
  • Etc.

Qualsevol dubte que tinguis sobre el teu camí, es pot resoldre amb les constel·lacions personals.

Metodologia de les Constel·lacions Personals

La metodologia de les constel·lacions personals és molt semblant a la de les constel·lacions familiars.

Si alguna vegada has fet constel·lacions familiars, el plantejament et resultarà conegut. La diferència és que, en lloc de representar relacions familiars, es representen diferents àrees de la vida per veure com encaixa tot.

I si no coneixes les constel·lacions, és una teràpia de grup en què una persona planteja un tema que vol resoldre i, en funció d’això, s’escullen a diversos voluntaris del públic perquè representin diferents elements de la seva vida: la seva feina, la seva família, la seva missió en la vida, etc.

Un cop fet aquest pas, es produeix una profunda connexió entre els representants i allò que representen, i es mostra l’essència del que està succeint. És un moment molt especial que permet veure amb total claredat com han de situar-se les diferents peces de la vida d’una persona perquè tot encaixi.

Metodologia del Taller

En aquest taller, diverses persones podran constel·lar un tema de la seva vida. Les persones concretes que es constel·laran les escollirem el mateix dia, i serà la pròpia energia del grup qui ho faci.

Per limitacions de temps, pot ser que no tothom que ho vulgui pugui plantejar el seu tema i constel·lar-lo. Farem tantes constel·lacions com puguem fins arribar a l’hora de finalitzar el taller.

Però independentment d’això, en un taller de constel·lacions hi participa tothom: les persones que es constel·len, els representants i el públic que observa. En una constel·lació, tot el que succeeix està marcat per les necessitats del grup. I l’energia sempre es regula perquè, per una via o per una altra, tothom rebi el que més necessita en aquell moment.

Així que, tant si constel·les un tema teu com si no, segur que hi ha alguna cosa per a tu.