Medicina Integrativa: Acupuntura, Homeopatia i Naturopatia

Doctora: Lucía Vera Bernal (Llicenciada en Medicina General. Acupuntora i Naturòpata. Màster en Homeopatia Clàssica)

www.integratma.com

Per demana visita podeu trucar directament
a la Lucía Vera, al 650 338 428

PolsQuè és la Medicina Integrativa?

És una fusió entre la medicina natural i la convencional, basada en la visió holística de les persones, una perspectiva apassionant que permet descobrir i redescobrir contínuament tècniques i mètodes que ajuden a les persones a sanar-se.

La medicina “occidental” divideix entre cos i ment… però, i tot allò que ens anima on està? La medicina convencional té la seva utilitat i bellesa, però disciplines com la Naturopatia, l’Acupuntura i l’Homeopatia contemplen aspectes que poden completar-la.

 

Salut: equilibri dinàmic

L’objectiu de la Medicina Integrativa és aconseguir que el propi ésser recobri l’equilibri dinàmic de la seva salut, és a dir, que tot i tenir petits daltabaixos sempre pugui retornar al benestar. Per a algunes persones serà total, per a altres serà una millora en la seva qualitat de vida segons la cronicitat i gravetat dels seus patiments.

Tractaments: Homeopatia, Acupuntura, Naturopatia.

Els diferents tipus de teràpies pretenen col·laborar per a que l’ésser que les utilitza pugui aproximar-se a la franja central de confort, vitalitat, fortalesa i/o qualitat de vida estimulant la seva capacitat autosanadora.

  • L’Homeopatia és el tipus de medicina que tracta segons el principi de similitut, s’elegeix un medicament d’acord als símptomes del pacient. Els medicaments homeopàtics s’expenen a les farmàcies. Avantatge: utilitza substàncies en dosis molt petites (ultra diluïdes), no tenen efectes secuntaris. [+informació]
  • L’Acupuntura és una sabia tradició moxibustion acupunture needles heat on womanmil·lenària, part de la Medicina Xinesa, que realitza tractaments mitjançant la inserció d’agulles a diferents punts del cos (ressonadors), per tal de restaurar la salut. També es poden estimular aquests punts amb calor (moxa: tabac xinés), ventoses, i massatge del punt o canal. A més de les recomanacions al pacient. [+informació]
  • NaturopatíaLa Naturopatia és tot allò que ens envolta i també està inclòs en l’Homeopatia i la Medicina Xinesa: escoltar, observar al pacient amb deteniment, diagnòstic a través de l’iris de l’ull o mirant i palpant zones reflexes com els peus. Es tracta de recomanar els aliments adequas en cada cas, respirar millor, utilitzar Flors de Bach, Sals de Schüssler, plantes (fitoteràpia), a més dels tractaments casolans tant útils de tota la vida. [+informació]

La història clínica personal com a punt clau

Per arribar a un correcte diagnòstic i elegir un o la combinació de diversos tractaments personalitzats, durant les visites es realitza una història clínica detallada, exploració general, i diagnòstic. L’abordament és individualitzat ja que cada persona viu, sent, gaudeix o emmalalteix de manera diferent: importen molt els gustos, sentiments, emocions, creences, costums, pensaments, tractaments previs, analítiques i proves diagnòstiques anteriorment realitzades.

Què es pot tractar amb aquestes tècniques terapèutiques?

Dolors musculars o articulars, cervicàlgia, lumbàlgia, ciàtica, bronquitis, amigdalitis a repetició, al·lèrgies, asma, migranyes, gastritis, estrenyiment, diarrees, còlon irritable, dolor o trastorns de la menstruació, ansietat, depressió, insomni, etc. Es pretén recolzar a persones que vulguin participar en una labor mútua de salut global. “Ajuda’t que jo t’ajudaré”. Es tracta d’un treball proactiu, qui consulta formarà part activa de la cura de la seva salut.